«Είναι πραγματικά εξοργιστικό να βγαίνουν να μιλάνε αυτοί που θα έπρεπε να κρύβονται»

«Πρέπει να φωτιστούν οι πτυχές της εγκληματικής πράξης κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως οι κινήσεις ανοίγματος είναι πρώιμες, υπογραμμίζοντας πως διαφωνεί με την λογική του σταδιακού ανοίγματος.

Την ίδια στιγμή επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ασκεί αντιπολίτευση και την ασκεί στο όνομα του Κολοκοτρώνη από εκείνους που έκαναν συνεχώς κολοτούμπες.

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ασύδοτη αστυνομική βία επί της διακυβέρνησης του ενώ είπε πως ο Τσίπρας ήταν το «κανίς» του Τραμπ και παρουσιάζονταν ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Ακόμη τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζητάει εκλογές επειδή γνωρίζει πως το κόμμα του έχει καταποντιστεί και συρρικνωθεί.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως είναι εξοργιστικό να μιλάει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος για τα εργασιακά καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε ναι σε όλα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τους πολίτες να μην επιτρέψουν στην παράταξη «ζόμπι» όπως την αποκάλεσε να ξαναβγεί καθώς θα πιει το αίμα των πολιτών.

Ακόμα σημείωσε πως ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές δεν πρέπει να είναι εργαλείο πολιτικού αιφνιδιασμού.

Είπε τέλος πως οι υποθέσεις Παπαγγελόπουλου και Παππάς θα ξεκαθαρίσουν αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την δολοφονία Καραϊβάζ, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε: «Θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοκυριαρχία και υπομονή. Πρέπει να περιμένουμε να φωτιστούν οι πτυχές αυτής της εγκληματικής πράξης και σίγουρα δεν είναι ώρα να προτρέχει κανείς σε συμπεράσματα. Είναι ένα γεγονός το οποίο είναι εξαιρετικά σοβαρό, οπωσδήποτε θα πρέπει να διαλευκανθεί όλα τα υπόλοιπα σε αυτό το χρονικό σημείο παρέλκουν».

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να επανέλθουμε σε μια μορφή κανονικότητας, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Θεωρώ ότι όλες αυτές οι κινήσεις ανοίγματος είναι πρώιμες, δεν θεωρώ ότι είμαστε σε μια φάση στην οποία επιτρέπεται για λόγους είτε υπολογισμών πολιτικών είτε υπολογισμών οικονομικών να μπαίνει σε διακύβευση η υγεία και η ζωή των πολιτών. Η πανδημία είναι σε τεράστια έξαρση και θεωρώ ότι θα έπρεπε και το μήνυμα το οποίο εκπέμπει η κυβέρνηση να είναι το ανάλογο. Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με τη στρατηγική του προοδευτικού ανοίγματος την ώρα που τα πράγματα είναι στο κόκκινο. Από την άλλη πλευρά είναι τραγικό ότι στη χώρα δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση, δεν ασκείται αντιπολίτευση από το ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι από την άλλη πλευρά σύστοιχο με την γελοία διαδρομή που ακολούθησε το κόμμα αυτό και στην κυβέρνηση και στην συνέχεια.

«Έχουμε φτάσει η αντιπολίτευση να ασκείται στο όνομα του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη από εκείνους που άφησαν το στίγμα τους ως η παράταξη της κωλοτούμπας. Ξεχνάμε τεσσεράμισι χρόνια αυτά τα καραγκιοζιλίκια που βίωσε η χώρα; Ξεχνάμε την ασύδοτη αστυνομική βία εναντίον των πολιτών και ξαφνικά η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει κατά της αστυνομικής βίας! Ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας είχε γίνει το σκυλάκι το κανίς του Τράμπ και κορδωνόταν στο πανελλήνιο ότι είναι στρατηγικός σύμμαχος του Τράμπ! Ξεχνάμε την καταδίωξη των ανθρώπων που αγωνίζονταν κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ξεχνάμε το Μάτι. Ξεχνάμε τον κ. Πολάκη και τον κ. Τσίπρα να έχουν καεί ανθρωποι και να παριστάνουν τους ανήξερους στην τηλεόραση και να στήνουν συνέντευξη τύπου. Οι συγκεκριμένοι θέλουν η κοινωνία να ξεχάσει για να ξεγελαστεί και να νομίζει ότι αυτοί κάνουν αντιπολίτευση αυτός είναι και ο λόγος που δεν απαντάνε σε αυτά που τους έγραψα», υπογράμμισε η ίδια.

«Τους καλώ να απαντήσουν αν έχουν τα κότσια! Να απαντήσουν, τα κάναν όλα αυτά ή δεν τα κάνανε; Ήταν το κόμμα της διαφθοράς όταν ήταν στην κυβέρνηση, κάναν φωτογραφικές ρυθμίσεις, εξαγοράζανε Μέσα Ενημέρωσης. Τραβάγανε τους μετανάστες από τις καταλήψεις και χτίζανε τις εισόδους στα κτήρια. Σκοτώθηκε άνθρωπος, τον σπάσανε στο ξύλο μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο επί ΣΥΡΙΖΑ; Γινανε αυτά ή δεν γίνανε αυτά;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ.Τσίπρας δεν ζητάει εκλογές γιατί γνωρίζει ότι το κόμμα του έχει καταποντιστεί και θα συρρικνωθεί εκεί όπου προορίζεται και αυτό θα είναι ένα ευτύχημα για τη χώρα. Όσο καταστροφικό είναι να ασκούνται εσφαλμένες κυβερνητικές πολιτικές άλλο τόσο είναι να μην έχει η χώρα αξιωματική αντιπολίτευση και αντιπολίτευση αλλά να έχει η χώρα μαϊμού αντιπολίτευση η οποία αντιπολιτεύεται τις δικές της επιλογές και θέλει για άλλη μια φορά να ξεγελάσει τους πολίτες», τόνισε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Ηλιόπουλου για τα εργασιακά και το πολιτικό μορατόριομ που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι πραγματικά εξοργιστικό να βγαίνουν να μιλάνε αυτοί που θα έπρεπε να κρύβονται. Μιλάει ο κ. Ηλιόπουλος για τα εργασιακά έχοντας διατελέσει υπουργός Εργασίας; Τολμάει να μιλάει ο κ. Ηλιόπουλος; Τολμάνε να μιλάνε οι άνθρωποι αυτοί που κάνανε την μια κωλοτούμπα μετά την άλλη, υπογράψανε όλα τα αντίθετα από αυτά που διακήρυτταν. Έφεραν στη χώρα τις πιο ακραίες νομοθετικές επελάσεις στα δικαιώματα και τώρα τολμάνε να μιλάνε; Δεν πρέπει να τους επιτρέπεται από την κοινωνία να τα λένε αυτά τα πράγματα και πρέπει να κληθούν να απαντήσουν κάνανε τα αντίθετα; Τα κάνανε συστηματικά κουνώντας το κεφάλι και ψηφίζοντας ναι σε όλα και λέγοντας ''οι καημένοι δεν έχουμε επιλογή'', τώρα τι ακριβώς παριστάνουν;».

«Είναι βέβαιο ότι εάν δοθεί η ευκαιρία φυσικά ο κ. Τσίπρας θα συμφωνήσει με τους πάντες και αν του δοθεί η ευκαιρία για εξουσία θα πουλήσει και τη μάνα του και τα παιδιά του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού γιατι τα έζησε η χώρα και δεν πρέπει οι πολίτες να τα ξεχάσουν. Δεν πρέπει να επιτρέψουν σε αυτή την παράταξη ζόμπι να ξαναβρεί το δρόμο να πιεί το αίμα των πολιτών», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Θα ήθελα οι εκλογές να μην είναι εργαλείο πολιτικού αιφνιδιασμού ή επίτευξης πολιτικών πλεονεκτημάτων. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη πολύ σοβαρής στήριξης και οικονομικής και θεσμικής, υπάρχει ανάγκη για θεσμική θωράκιση και των δικαιωμάτων των πολιτών και συνολικά της δημοκρατίας. Αυτά θα έπρεπε να μας απασχολούν έχουμε περάσει και περνάμε μια πού μεγάλη δοκιμασία μέσα από την πανδημία και όποτε και αν γίνουν οι εκλογές δεν παύει η δημοκρατία να πρέπει να λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Η δημοκρατία δεν είναι μια φορά τα τέσσερα χρόνια ή μια φορά ή μόνο στις εκλογές και θα έπρεπε και η πολιτική αντιπαράθεση και το πολιτικό γίγνεσθαι να ασχολούνται με την ουσία της δημοκρατίας σε καθημερινό επίπεδο. Η Πλεύση Ελευθερίας εκεί επικεντρώνεται, διεκδικούμε και θα διεκδικούμε τη δημοκρατία στην καθημερινότητά μας ανεξαρτήτως του πως και πότε θα γίνουν οι εκλογές».

Αναφερόμενη στις υποθέσεις Παπαγγελόπουλου και Παππά, σημείωσε: «Το αν θα οδηγηθούν σε ξεκαθάρισμα οι υποθέσεις αυτές έχει να κάνει με την πολιτική βούληση εκείνων οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν την θεσμική ευθύνη αυτών των προανακριτικών».

ΔΗΜ: Δηλαδή εσείς λέτε ότι τα στοιχεία υπάρχουν η βούληση χρειάζεται

«Όχι απλώς υπάρχουν, αυτές οι προανακριτικές και για τον Παππά που οργίασε και για τον Παπαγγελόπουλο που επίσης οργίασε, και υπάρχουν και τα ντοκουμέντα, δεν είναι προανακριτικές μόνον Παππά και Παπαγγελόπουλου αλλιώς κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αυτές οι υποθέσεις είναι υποθέσεις Τσίπρα. Το ότι παραπέμπονται αυτοί μόνον οι υπουργοί και όχι ο ιθύνων νους και ωφελούμενος από τις πράξεις τους δηλαδή ο κ. Τσίπρας είναι κατά την άποψή μου μια πάρα πολύ σοβαρή έκπτωση στο τι θα έπρεπε να διεκδικεί μια διαδικασία διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής. Το τι άλλες εκπτώσεις θα γίνουν μένει να το δούμε. Εγώ αυτό το οποίο εκφράζω είναι η σοβαρή ανησυχία μου ότι αυτές οι διαδικασίες ενώ θα έπρεπε να αξιοποιούνται για την απόδοση ευθυνών και τη λογοδοσία και την κάθαρση δυστυχώς εργαλιοποιούνται, και τα ίδια γίναν και επί ΣΥΡΙΖΑ αντίστροφα, ως πολιτικό εργαλείο της στιγμής και ξεχνιούνται στη συνέχεια και το πρόβλημα με αυτό είναι ότι οι πολίτες εμπεδώνουν την αντίληψη ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα, ποτέ, να δικαστεί και να πάει στη φυλακή ένας υπουργός, ένας πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη χώρα, που πρόδωσε το λαό και που παραβίασε βαρύτατα τα καθήκοντά του», απάντησε.