Αναμένονται 4 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η οικονομία θα πρέπει να έχει τα ταμειακά διαθέσιμα ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία όσο είναι εφικτό, δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την ελπίδα η οικονομία να λειτουργεί με τους καλύτερους όρους. Σημείωσε μεταξύ άλλων, πως τα μέτρα είναι στοχευμένα στο κομμάτι της κοινωνίας που πλήττεται από την πανδημία ενώ τόνισε πως στον προϋπολογισμό προστίθενται 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

 Ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος και τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 Τόνισε πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει την οικονομία με την αύξηση δαπανών.

 Σημείωσε πως ρυθμισμένες φορολογικές υποχρεώσεις έχουν πάει στο τέλος της ρυθμιζόμενης περιόδου ενώ είπε πως δόθηκε νέα ευκαιρία για τις 120 δόσεις.

 Αναφορικά με την παράταση και την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε πως θα μπορούν να διευθετήσουν όλες τις οφειλές τους. Τόνισε πως για τα ευάλωτα νοικοκυριά υπάρχει ένα απόλυτο πλαίσιο ενώ ανέφερε ότι πλειστηριασμοί στους στρατηγικούς κακοκπληρωτές πρέπει να γίνονται.

 Προέβλεψε ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι και από το ταμείο ανάκαμψης η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είπε πως εντός του έτους  αναμένονται 4 δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.