«Αυτό που ζητάει ο κόσμος δεν είναι μόνο η θάλασσα είναι να ξεφύγει από τους τέσσερις τοίχους», δήλωσε ο Ανδρέας Χίοθ

««Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστα σπίτια, από τα 500 περίπου που είναι ενεργά στην AirBnB στην Ανατολική Αττική έχουν μείνει κάτω από 100», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (Air BNB), Ανδρέας Χίοθ.

Αναφορικά με την μεγάλη ζήτηση των Air BNB στην Αττική λόγω Πάσχα, ο κ. Χίοθ επισήμανε ότι αυτό που ζητάει ο κόσμος δεν είναι μόνο η θάλασσα είναι να ξεφύγει από τους τέσσερις τοίχους ενός διαμερίσματος που είναι κλεισμένος τόσο καιρό.

Για τις τιμές των Air BNB, ο πρόεδρος του Air BNB διευκρίνισε: «Ανάλογα με την κατάσταση του σπιτιού αν είναι μονοκατοικία ή αν είναι πολυτελή βίλα οι τιμές ξεκινάνε από 80-100€ την ημέρα και μπορεί να φτάσουν και μέχρι 1.200 ανάλογα με τα πόσα δωμάτια έχει, αν είναι πάνω στη θάλασσα, αν έχουν πισίνα κλπ. Πρώτα έχουν νοικιαστεί τα μεγάλα που έχουν 5-6 υπνοδωμάτια και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 10-12 άτομα. Για 2 ή 3 οικογένειες που θέλουν να πάνε κάπου να κάνουν».

«Πάσχα μαζί είναι η απόλυτη λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Σύλλογός μας βοήθησε ώστε κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά δηλαδή στα επίπεδα προ κορονοϊού γιατί δεν είναι το θέμα μας αυτή τη στιγμή να κερδοσκοπήσουμε, το θέμα μας είναι να υπάρχει έστω και μια ελάχιστη κίνηση, να μπορούμε να ξεκινήσουμε ομαλά τη σεζόν. Βλέπουμε ότι οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα επίπεδα του 2019», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για το φετινό καλοκαίρι, απάντησε: «Υπάρχει σαν εκδήλωση ενδιαφέρον ακόμα και όχι σαν κρατήσεις γιατί ο κόσμος περιμένει να δει τι θα γίνει με τις αεροπορικές εταιρείες, και αυτές από την πλευρά τους περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις κυκλοφορίες μεταξύ κρατών οπότε είναι μια αλυσίδα. Το ενδιαφέρον όμως είναι τεράστιο, πάρα πολύ ζητάνε, είναι σε αναμονή για να κλείσουν. Πιστεύουμε φέτος θα έχει πολύ μεγάλη κίνηση η Ελλάδα».

«Ο κόσμος βλέπουμε ότι προτιμάει τα Air BNB από τις συνομιλίες που κάνουμε γιατί εμείς έχουμε το προνόμιο, που δεν έχουν οι ξενοδόχοι, να έχουμε μια απευθείας επικοινωνία με τον πελάτη, μιλάμε μαζί του οπότε βλέπουμε και την αγωνία του να είναι κάπου απομονωμένα, να μην είναι συνωστισμένος σε ένα περιβάλλον που θα είναι και άλλοι μαζί», δήλωσε επιπρόσθετα.