«Το νομοσχέδιο υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, προστατεύει το 8ωρο και το πενθήμερο εργασίας»

«Όλον τον Μάιο θα γίνονται καθημερινά περισσότεροι από 100.000 εμβολιασμοί», εκτίμησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή Secret του Παναγιώτη Τζένου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Τόνισε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας ενώ είπε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Αναφορικά με την απελευθέρωσης της πατέντας των εμβολίων κατά του κοροναϊού με την οποία τάχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν, είπε πως στόχος είναι η παραγωγή εμβολίων για τις χώρες που έχουν μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία.

Τόνισε πως το sms μας θυμίζει πως πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ενώ για την κατάργηση του είπε πως θα εκτιμηθεί με το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Επανέλαβε πως στόχος είναι ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει.

Για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση συκοφαντεί το νομοσχέδιο και σημείωσε πως το νομοσχέδιο υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, προστατεύει το 8ωρο και το πενθήμερο εργασίας.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στη χώρα μας, ο οποίος αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα» και έκανε λόγο για «πιέσεις στους ομογενείς του», είπε πως δεν υπήρξε επίσημη πρόσκληση σημειώνοντας πως οι ελληνικές θέσεις είναι γνωστές. Ξεκαθάρισε πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική.