Η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στο ΣΥΡΙΖΑ κα Αγλαία Κυρίτση, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα με ποια κόμματα θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα

 

Α.ΚΥΡΙΤΣΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι στο κατώφλι της αυτοδυναμίας. Από εκεί και πέρα μήπως θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε την ηγεσία να αποφασίσει τις διαβουλεύσεις για τα επόμενα βήματα, για το τι μέλλει γενέσθαι για τις συνεργασίες  και στη βάση ποιου προγράμματος, μίνιμουμ προγράμματος για αυτή τη μετέπειτα συνεργασία; Και βέβαια η μεγάλη δυσκολία είναι στο ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να υπάρξει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα σύγκλησης διότι στο πλαίσιο το αντιμνημονιακό κινούνται μόνο πολύ συγκεκριμένα κόμματα.

 

Ερωτηθείσα αν αποκλείει ο ΣΥΡΙΖΑ την πιθανότητα δεύτερων εκλογών

 

Α.ΚΥΡΙΤΣΗ: Στόχος είναι η αυτοδυναμία ότι άλλο επακολουθήσει θα συζητηθεί στο αμέσως προσεχή χρονικό διάστημα  και λέμε αυτοδυναμία για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα το πρόγραμμά του. Αυτός είναι ο βασικός στόχος .

 

 Ερωτηθείσα αν θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι από την ΕΡΤ

 

Α.ΚΥΡΙΤΣΗ: Επαναπροσλαμβάνονται όλοι και αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της πολιτικής της Αριστεράς και του ήθους της Αριστεράς.

 

ΔΗΜ.: Επαναπροσλαμβάνονται όλοι και κρατούνται όλοι ;

 

Α.ΚΥΡΙΤΣΗ: Από εκεί και πέρα είπαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σωστή αξιολόγηση των ανθρώπων που πρέπει και χρειάζονται για να δουλέψουν στην δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Καταρχάς θα πρέπει να δούμε τι δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε. Θα πρέπει να γίνει μια συνολική δημοκρατική μεταρρύθμιση στο πεδίο της επικοινωνίας. Πάντως η ουσία είναι ότι θα υπάρξει μια ΕΡΤ αξιοκρατική και κυρίως πολυφωνική ανεξάρτητη και καθόλου ταγμένη στον έλεγχο της  κάθε μορφής εξουσίας .