«Με ξεκάθαρο τρόπο η τότε κυβέρνηση ήθελε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως προκύπτει «ότι υπήρξε προσπάθεια σε πολιτικό επίπεδο να ελεγχθεί και χειραγωγηθεί η δικαιοσύνη».

Παράλληλα διερωτήθηκε πως γίνεται να στοχοποιείται ένας δημοσιογράφος ως πολιτικός
αντίπαλος.

Την ίδια στιγμή επισήμανε πως «υπάρχουν εισαγγελείς που καταγγέλουν και ηχογραφήσεις που αναφέρονται στο πως θα λειτουργήσει η δικαιοσύνη».

Για τη Novartis, ανέφερε πως «κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπήρχε σκάνδαλο αλλά το θέμα ήταν που στρεφόταν η έρευνα».

Ακόμη εξήγησε ότι «αντί να ελέγχεις το θέμα των συνταγογραφήσεων από γιατρούς η έρευνα στράφηκε κατά πολιτικών προσώπων και στήθηκε μια σκευωρία με δίωξη κατά πολιτικών και αφέθηκε στην άκρη ο φάκελος των γιατρών».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει τρόπος η χώρα να διεκδικήσει χρήματα από τη Novartis, ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως «ανοίγει ο δρόμος ώστε το δημόσιο να διεκδικήσει αποζημιώσεις».

Για την προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως «απομένει η σύνταξη του πορίσματος».

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος αδικεί την επιτροπή καθώς του έδινε έγγραφα και ικανοποιούσε όλα τα αιτήματα του και εκείνος αποχώρησε από τις εργασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σημείωσε πως «τρέχει μια διαδικασία στον Άρειο πάγο αναφορικά με τους εισαγγελείς».